Unlu kurabiye tarifini okuduktan sonra, evde denemek için sabırsızlandım. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp şekerle çırpmak fikri oldukça hoşuma gitti. Yumurtayı ekledikten sonra, unun kontrollü bir şekilde eklenmesi gerektiği uyarısı dikkatimi çekti. Hamurun buzdolabında dinlendirilmesi gerektiği kısmı da bence çok önemli; çünkü böylece kurabiyelerin daha iyi şekil alacağı söyleniyor. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpmek ise tam bir final dokunuşu gibi görünüyor. Sizce de farklı malzemelerle denemek, kurabiyeleri daha eğlenceli hale getirebilir mi? Mesela, kakao ekleyerek çikolatalı bir versiyon denemek harika olmaz mıydı?
Unlu kurabiye tarifini okuduktan sonra, evde denemek için sabırsızlandım. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırıp şekerle çırpmak fikri oldukça hoşuma gitti. Yumurtayı ekledikten sonra, unun kontrollü bir şekilde eklenmesi gerektiği uyarısı dikkatimi çekti. Hamurun buzdolabında dinlendirilmesi gerektiği kısmı da bence çok önemli; çünkü böylece kurabiyelerin daha iyi şekil alacağı söyleniyor. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpmek ise tam bir final dokunuşu gibi görünüyor. Sizce de farklı malzemelerle denemek, kurabiyeleri daha eğlenceli hale getirebilir mi? Mesela, kakao ekleyerek çikolatalı bir versiyon denemek harika olmaz mıydı?
Cevap yaz