Portakallı Şam kurabiyesi tarifinin Elif Atalar'dan olduğunu öğrenince hemen denemek istedim. Gerçekten de Türk mutfağının bu lezzetli tatlısının hazırlanışında portakalın ferahlatıcı aromasının kullanılması çok akıllıca. Tereyağının oda sıcaklığında olması ve portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısmını ayırmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamanız da harika. Bu ipuçlarıyla kurabiyelerin yumuşak dokusunu korumayı başarmak mümkün. Özellikle çay saatlerinde misafirlere ikram etmek için düşünüyorum. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Portakallı Şam kurabiyesi tarifinin Elif Atalar'dan olduğunu öğrenince hemen denemek istedim. Gerçekten de Türk mutfağının bu lezzetli tatlısının hazırlanışında portakalın ferahlatıcı aromasının kullanılması çok akıllıca. Tereyağının oda sıcaklığında olması ve portakal kabuğunu rendelerken beyaz kısmını ayırmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamanız da harika. Bu ipuçlarıyla kurabiyelerin yumuşak dokusunu korumayı başarmak mümkün. Özellikle çay saatlerinde misafirlere ikram etmek için düşünüyorum. Denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz