Muzlu kurabiye tarifinde en çok dikkatimi çeken şey, muzun olgun olması gerektiği. Gerçekten de, olgun muzların tatlılığı kurabiyenin lezzetini artırıyor mu? Ayrıca, tereyağının oda sıcaklığında olması da önemliymiş. Bunu hiç düşünmemiştim, ama belki de daha iyi bir kıvam elde etmek için gerçekten gerekli. Hamurun yapışkan olmaması için un miktarını ayarlamakta zorlanabilir miyiz? Son olarak, pişirme aşamasında fırının sıcaklığını aşırıya kaçmamak gerektiği uyarısı da dikkatimi çekti. Peki, bu kurabiyeleri denemek için en uygun zaman ne zaman?
Muzlu kurabiye tarifinde en çok dikkatimi çeken şey, muzun olgun olması gerektiği. Gerçekten de, olgun muzların tatlılığı kurabiyenin lezzetini artırıyor mu? Ayrıca, tereyağının oda sıcaklığında olması da önemliymiş. Bunu hiç düşünmemiştim, ama belki de daha iyi bir kıvam elde etmek için gerçekten gerekli. Hamurun yapışkan olmaması için un miktarını ayarlamakta zorlanabilir miyiz? Son olarak, pişirme aşamasında fırının sıcaklığını aşırıya kaçmamak gerektiği uyarısı da dikkatimi çekti. Peki, bu kurabiyeleri denemek için en uygun zaman ne zaman?
Cevap yaz