Antep fıstıklı acıbadem kurabiyesini denemeyi düşündüğümde, ilk önce malzemeleri hazırladım. Bademleri kaynar suda bekletmek gerçekten de işe yarıyor; kabukları çok kolay soyuluyor. Şeker ve yumurta aklarını çırparken, karışımın pürüzsüz ve kabarık olması için dikkat ettim. Bademleri ekledikten sonra, tahta kaşıkla nazikçe karıştırmak da önemliydi. Kurabiyeleri şekillendirirken, onların yuvarlak ve düzgün görünmesi için yuvarlamak oldukça keyifliydi. Fırında pişirme süresi de harikaydı; evin her yerini mis gibi bir koku sardı. Sonuç olarak, bu tarifle hazırladığım kurabiyeler hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyiciydi. Çay saatime misafirlerimi davet ederken kesinlikle ikram edeceğim!
Antep fıstıklı acıbadem kurabiyesini denemeyi düşündüğümde, ilk önce malzemeleri hazırladım. Bademleri kaynar suda bekletmek gerçekten de işe yarıyor; kabukları çok kolay soyuluyor. Şeker ve yumurta aklarını çırparken, karışımın pürüzsüz ve kabarık olması için dikkat ettim. Bademleri ekledikten sonra, tahta kaşıkla nazikçe karıştırmak da önemliydi. Kurabiyeleri şekillendirirken, onların yuvarlak ve düzgün görünmesi için yuvarlamak oldukça keyifliydi. Fırında pişirme süresi de harikaydı; evin her yerini mis gibi bir koku sardı. Sonuç olarak, bu tarifle hazırladığım kurabiyeler hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyiciydi. Çay saatime misafirlerimi davet ederken kesinlikle ikram edeceğim!
Cevap yaz