Pastane Usulu Un Kurabiyesi

Pastane Usulu Un Kurabiyesi, Kurabiye, Yunancada, Kourabiedes, Arapçada, Qurabiye Türkçede ise Kurabiye olarak geçmektedir, Türkçeye Arapçada Qurabiye olan kelimeden türeyerek giren kurabiye aslında Felemenkçe kökenli bir kelime olup, Felemenkçede çörek manasına gelen koekie (Koekje) kelimesi Amerika'ya göç eden Hollandalılar tarafından İngilizceye kazandırılmıştır.
Öyküsü, Aslında 7. Yüzyılda Persler pişirmişler ilk kurabiyeleri. Yani, Hollandalılar tesadüf eseri Modern çağda ve rastlantı sonucu keşfedilmiş yeniden keşfetmişler. Hazırladıkları kek hamurlarını denemek için minik parçalar halinde fırınlayan Hollandalılar, bu içi yumuşak, dışı gevrek tek lokmalık pişmiş hamur parçacıklarına ufak koekje koymuşlar ve kurabiye de bu şekilde dünya mutfağına girmiş olmuş. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un, nişasta, yağ, haşhaş, fındık, fıstık, badem, kakao gibi malzemeler olan bir çeşit aslında bisküvidir. Aynı zamanda çay saati ikramlarıdır. Kurabiyeler, yapımından 3-5 gün sonra bile lezzeti bozulmadan tüketilebilmektedir. Gerçekten de çay saatini renklendirmenin en lezzetli yoludur kurabiyeler. Çeşit bakımından zengin ve çayın vazgeçilmezi olan bu yiyeceğin Pastane Usulü yapılanının tarifi aşağıdaki gibidir.

Genel Tavsiyeler; Kurabiye yapımında lezzetli sonuç almak için uygulanması lüzumlu işlemler vardır. Margarin kurabiye yapımında vazgeçilmezin en başında gelir. Sağlık açısından tavsiye edilmese de margarin kurabiye hamuruna tek kıvam verici olduğu için tercih edilmekte.
Kullanılan margarini ocakta eritmeden, oda ısısında yumuşatılarak kurabiyede kullanın. Bazı istisna tarifler hariç, genelde kurabiye yapımında mısır nişastası kullanılır. Mısır nişastası kurabiyenin gevrek olmasını sağlar. Kurabiyelerde kabartma maddesi olarak maya kullanmayın, kabartma tozu ya da karbonat kullanın. Kullanılan un ve nişastayı mutlaka eleyerek kullanın. Un azar azar yedirerek ilave edin. Hamur özleşene kadar iyice yoğurun, 5-10 dakika da olsa dinlendirip, öyle şekil verin. Kurabiye için fırının uygun ısısı 150–220 derece arasıdır. Pişme aşamasında kurabiyeler, margarinden dolayı yayılacağı için mutlaka önceden ısıtılmış kızgın fırında pişirilmelidir. Fırında 10-20 dakikadan fazla tutmayın, çünkü kurabiye tercih edilen açık pembe ya da beyaz rengini yitirip koyulaşabilir. Hazırlanan kurabiye tatlı ise ve üzerine pudra şekeri serpiştirilecekse, şekeri sıcakken serpin. Kurabiyelerin sıcak tüketilmesini önermiyoruz. Fırından çıktıktan sonra en az 2 saat dinlendirin.

Pastane Usulü Un Kurabiyesi İçin Malzemeleri

  • 6 su bardağı un,
  • 250 gr margarin,
  • 1 su bardağı sıvı yağı,
  • 3 su bardağı pudra şekeri,
  • 1,5 paket kabartma tozu.
  • 1 paket vanilya,
Pastane Usulü Un Kurabiyesinin Tarifi; Margarini kısık ateşte eritin. Yaklaşık 3-5 dakika Rengi pembeleşene kadar kaynatın. Margarin köpürünce ocaktan alın ve köpüklerinin geçmesi için dinlenmeye bırakın. Ardından pembeleştirdiğimiz margarinin üzerine sıvı yağı ilave edin. Yağ ılındıktan sonra içine pudra şekerini ilave edip ve karıştırın. Bir kaba unu, vanilyayı, kabartma tozunu koyalım ve iyice karın. Ardından unun ortasını havuz şeklinde açın ve hazırladığınız yağ ve pudra şekerli karışımı ilave edin ve yoğurun. Bu hamur çeşidi zor toparlanan, fakat elde kolay şekil alan yapıdadır. Hamurdan küçük parçalar koparın, elinizle oval şekil verin ve hafifçe üzerine bastırın. Kurabiyeleri yağlanmış veya yağlı kâğıt serili tepsiye dizin. Önceden 150 derece ısıttığınız fırında altını ve üstünü kızartmadan pişirin. Pişirdiğimiz un kurabiyelerinin dağılmaması için tepsi üzerinde soğumaya bırakalım. Arzunuza göre klasik olan şeklide verebilirsiniz. 10-15 cm uzunluğunda rulo yapıp kurabiyelerinin üzerini çatalla çizebilir ve baklava şeklinde keserek fırınlayabilirsiniz.
20.01.2024 06:19:37
Pastane Usulu Un Kurabiyesi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pastane Usulu Un Kurabiyesi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pastane Usulu Un Kurabiyesi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Un Kurabiyesi

Un Kurabiyesi, dilimize Arapçadan "ureybiyye" kelimesinde türeyerek girmiştir. Un, yağ, şeker ve çeşidine göre değişik malzemeler katılarak yapılan bir çeşit k...
Devamını Oku

Pudra Şekerli Un Kurabiyesi

Pudra şekerli un kurabiyesi, Ağızda dağılan lezzetli tadı ile içerisinde pudra şekeri cümbüşü yaşatan bir kurabiyedir. Özellikle kuru pasta çeşitlerini seven...
Devamını Oku

Oktay Usta Un Kurabiyesi

Oktay Usta Un Kurabiyesi, bu tarif aynı pastanelerde satılan ve ağızda dağılan un kurabiyesi gibi oluyor. Özellikle çocukların severek tükettiği un kurabiyes...
Devamını Oku

Fındıklı Un Kurabiyesi

Fındıklı Un Kurabiyesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri250 gram oda sıcaklığında margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 su ba...
Devamını Oku

Un Kurabiyesi Malzemeleri

Un kurabiyesi malzemelerine geçmeden önce bu lezzetli kurabiyeyi sizler için anlatmak istiyorum. Bilindiği üzere hanımlar arasında beş çayları oldukça s...
Devamını Oku

Zeytinyağlı Un Kurabiyesi

Zeytinyağlı Un Kurabiyesi, özellikle margarin kullanılmadan hazırlanan zeytinyağlı kurabiye ağızda dağılan gevrek lezzette bir kurabiye çeşididir. Hatta tada...
Devamını Oku

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi, bu kurabiye gerçekten mükemmel lezzette olan kıtır kıtır insanın ağzında ısırdığında dağılan bir kurabiye çeşididir...
Devamını Oku

Buğday Nişastalı Un Kurabiyesi

Buğday Nişastalı Un Kurabiyesi, Ağızda dağılan oldukça hafif çay sohbetlerinde sıkça tercih edilen enfes bir kurabiyedir. Çok hassas hemen dağılabilen, pişti...
Devamını Oku

Çikolatalı Un Kurabiyesi

Çikolatalı Un Kurabiyesi, Kurabiye, kek, pasta, gibi lezzetler Türk mutfağında önemli bir yer tutar. Sabah kahvaltılarında, öğle vakitlerinde, beş çaylarının...
Devamını Oku

İrmikli Un Kurabiyesi

İrmikli un kurabiyesi, İrmikli un kurabiyesi tarifi pastane kurabiyelerine taş çıkaran bir kurabiye tarifi gerçekten. Ben yeni tanıştığım zaman tadından habe...
Devamını Oku

Gerçek Un Kurabiyesi

Gerçek un kurabiyesi, gerçekten ağızda dağılan pastane de yediğimiz un kurabiyesi tadında müthiş bir lezzettir. Bu kaçıncı pastane kurabiyesi diye denemem bi...
Devamını Oku

Kavrulmuş Un Kurabiyesi

Kavrulmuş un kurabiyesi, Kavrulmuş un kurabiyesi müthiş bir lezzettir. Üstelik kavrulmuş olması kurabiyeye harika bir tat güzel bir koku vermiştir. Besleyici...
Devamını Oku

Yumuşak Un Kurabiyesi

Yumuşak un kurabiyesi, Pastane kurabiyelerini aratmayan daha yumuşak ve lezzetli olan yumuşak un kurabiyesi en çok sevilen kurabiye türleri arasında yer alma...
Devamını Oku

Beyaz Un Kurabiyesi

Beyaz Un Kurabiyesi, Un kurabiyesi yapmak biraz incelik isteyen bir iştir. Pudra şekerini kurabiye tamamen soğuduktan sonra ilave edin. Kullanacağınız unu mu...
Devamını Oku

Yumurtasız Un Kurabiyesi

Yumurtasız un kurabiyesi; Özellikle yumurtaya alerjik reaksiyonu olan kişiler için kurabiye yemenin alternatif yollarından birisi de yumurtasız kurabiyedir. ...
Devamını Oku

Tereyağlı Un Kurabiyesi

Tereyağlı Un Kurabiyesi, mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan, tadına bakan herkesin bir daha yemek istediği pasta çeşitlerimizdendir. Hakiki köy tereyağını ve ...
Devamını Oku

Sıvı Yağlı Un Kurabiyesi

Sıvı Yağlı Un Kurabiyesi, eskilerin anne kurabiyesi diye bildiği çocukların ve özellikle yaşlıların çok sevdiği bir kurabiye çeşididir. Yaşlıların çok sevmes...
Devamını Oku

Kolay Un Kurabiyesi

Kolay Un Kurabiyesi, Gün sofralarının, beş çaylarının olmazsa olmazlarından olan, ağızda dağılan un kurabiyesi genellikle bütün annelerin ve ani gelen misafi...
Devamını Oku

Pratik Un Kurabiyesi

Pratik un kurabiyesi, Pratik un kurabiyesi adı üzerinde olan bir kurabiye çeşididir. Az bir malzemeyle harika bir tat elde edilir. Yapım aşaması ise oldukça ...
Devamını Oku

Un Kurabiyesi Cevizli

Un kurabiyesi cevizli, denildiğinde ilk kurduğumuz cümle olsa da yesek olur genelde. Aslında uğraşmaya değecek lezzette kurabiyelerin arasında yer alır, cevi...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Un Kurabiyesi
Pudra Şekerli Un Kurabiyesi
Oktay Usta Un Kurabiyesi
Fındıklı Un Kurabiyesi
Un Kurabiyesi Malzemeleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024