Kurabiyenin yapımı için derin bir kaba yoğurt margarin pudra şekeri alınır ve yoğrulur. Ardından diğer malzemeler eklenir. Un miktarını ayarlarken kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmeye çalışın. Hamur istenilen kıvama gelince bir kenara alın ve dinlenmeye bırakın. Bu esnada muz kabukları soyulur ve muzlar halka şekilde dilimlenerek bir tabağa alınır. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve el ile hafif açılır.
İçerisine bir dilim muz konulur ve kenarda kalan hamur içe doğru kıvrılır. El ile hafif yuvarlanarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm kurabiyeler hazırlanınca yüz seksen derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartılır ve ardından fırından alınır. Soğuyunca servis edilir. İsteğe göre üzeri benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenir.
Afiyet olsun.