Öncelikle irmikli un kurabiyesine başlarken ellerinizi bol su ile yıkayın. Sonrasında kurabiyeye başlarken küçük bir tava alın.
İçine margarini veya tereyağını da koyup eritin. İyice kaynattıktan sonra ılınmasını bekleyin. Başka bir yoğurma kabına sıvı yağ ve yumurtayı koyun üzerine de erittiğiniz margarini döktükten sonra güzelce birbirine karıştırın. Daha sonra sırasıyla kalan malzemeleri bir çay bardağı Hindistan cevizini, bir çay bardağı nişastayı, bir buçuk çay bardağı pudra şekerini, üç tatlı kaşığı irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu koyarak yoğurun. Hamuru ele yakışmayacak şekilde yani kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan yumurta sarısı büyüklüğünde küçük küçük parçalar kapatın ve avucunuzun içinde yuvarlayak şekil verin. Hafif yağlanmış olan fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 150° derecelik fırında yaklaşık olarak 15 dakika pişirin. Üzerinin kızarmasını beklemeyin beyaz kalması gerekiyor. Çatlamış olması yeterli olacaktır. Fırından çıkarılan kurabiyeler ılındıktan sonra servis tabağına alıp isterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet olsun.