{ "title": "Yumuşak Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/yumusak-un-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 18:01:47", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Yumuşak un kurabiyesi, Pastane kurabiyelerini aratmayan daha yumuşak ve lezzetli olan yumuşak un kurabiyesi en çok sevilen kurabiye türleri arasında yer almaktadır. Üstelik kendi ellerinizle ve kendi emeğinizle kurabiyeye olağanüstü bir lezzet katabilirsiniz. Kendi mutfağınızda yumuşak un kurabiyesini bu derece lezzetli yapmanız televizyon başında gönül rahatlığı ile yemenize fayda sağlayacaktır.

\"İçinde ne var acaba?\" ya da \"nasıl bir yerde üretildi acaba?\" Soruları kafanızda oluşmadan gönül rahatlığıyla hem siz hem de aileniz rahatça tüketebilir. Ailenize, sevdiklerinize, eşinize, dostlarınıza ve en önemlisi çocuklarınıza rahatlıkla sunum yapabileceğiniz yumuşak un kurabiyesi herkesten tam not almanızı sağlayacaktır. Yapımı çok pratik ve oldukça kolaydır. Zamanınızı almadan yarım saat içerisinde hazırlayabileceğiniz bir kurabiye çeşididir. Size vereceğimiz tarifle pastanedeki lezzeti ve kıvamı evinizde, mutfağınızda yakalayabileceksiniz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. İşte yumuşak un kurabiyesinin tarifi.

Yumuşak un kurabiyesi için gerekli olan malzemeler
Yumuşak un kurabiyesi nasıl yapılır?

Derin bir kap içerisine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini alın ve yoğurup daha çok yumuşamasını sağlayın. Sıvı yağı yoğrulan margarin içerisine ilave edin 1-2 yoğurmadan sonra pudra şekerini içine ilave edin. Yarım bardak pudra şekerini hamur içine koymayın. Bir köşeye ayrılan yarım bardak pudra şekeri kurabiye pişince üzerine serpiştirmek için kullanılacak. Yaklaşık 5 dakika pudra şekerini, sıvı yağı ve margarini yoğurduktan sonra unu ve nişastayı ilave edebilirsiniz. Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. İyice yoğrulan hamurdan 1 orta boy domates büyüklüğünde parça koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra hamuru temiz ve düz bir zemin üzerinde rulo haline getirin. Uzun bir hal alan hamurun yüzeyine bir çatal yardımı ile çizikler açın. Bu çizikleri derin bir şekilde yapmaya gerek yok sadece süslemek amacıyla yapılan bir işlemdir. Çatalla rulo halindeki hamur üzerine çizik yapıldıktan sonra bir bıçak yardımıyla 2-3 parçaya hamuru kesin. Böylelikle kare, üstü çizik kurabiyeler oluşacaktır. Sonra tüm hamura bu şekilleri verin ve hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. Fırın tepsisini yanınıza alın ve dibini bir miktar yağla iyice yağlayın. 2 çay kaşığı yağı elinizle tüm tepsi dibine yayın ki kurabiyeler pişim aşamasında tepsiye yapışmasın. Kurabiyeleri fırın tepsisine artık tek tek dizebilirsiniz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına kurabiye tepsisini sürün ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Süre dolunca kurabiyelerin pişip pişmediğini kontrol ederek fırını kapatın. Tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeleri soğumaya bırakın ve bu arada kurabiyelerin üzerine önceden ayrılan pudra şekerini serpiştirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Yumuşak un kurabiyesi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }