{ "title": "Un Kurabiyesi Malzemeleri", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/un-kurabiyesi-malzemeleri.jpg", "date": "21.01.2024 03:58:33", "author": "Naibe", "article": [ { "article": "
Un kurabiyesi malzemelerine geçmeden önce bu lezzetli kurabiyeyi sizler için anlatmak istiyorum. Bilindiği üzere hanımlar arasında beş çayları oldukça sık tekrarlanan ve adeta geleneksel hale gelmiş bir toplantıdır. Komşular, arkadaşlar arasında sıkça düzenlenen bu ev oturmalarında çayın yanı sıra atıştırmalık bir şeylerde hazırlanır. Her ne kadar adı beş çayı olsa da çayın yanı asla boş kalmaz ve oldukça çeşitli yiyecekler ile desteklenir. Bu yiyeceklerin arasında mutlaka un kurabiyesi de bulunmaktadır. Yapılışı kolay ve lezzeti de yerinde olan bu kurabiye çeşidi buzdolabının dondurucu kısmında da aylarca muhafaza edilebildiği için bir kez yapılıp buzdolabının dondurucu kısmına konulur ve her misafir geldiğinde çay demini alana kadar kurabiye ikrama hazır duruma gelir. Oldukça pratik bir yöntemdir ve özellikle çalışan hanımlar için çok fazla kolaylık sağlamaktadır.

Çocuklar kurabiyeyi çok severler. Bu herkes tarafından bilinen bir şeydir ve anneler bunu çok iyi bildikleri için un kurabiyesini yapıp kavanoza koyarlar. Çocuklar kavanozda daha cazip hale gelen kurabiyeleri görünce hemen alıp yemek isterler. Bu durumda annelerin işine gelir. Çünkü çocuklarını hazır birtakım gıdalardan uzak tutabilmenin en akıllıca yöntemi budur. Çok lezzetli bir kurabiye çeşidi olan un kurabiyesi içerisinde bulunan malzemeler ile oldukça da besleyici hale gelmiştir.

Un kurabiyesi malzemeleri
Dilerseniz hazır malzemelerimizi vermişken sizler için harika bir un kurabiyesi tarifi de verelim. Derin bir yoğurma kabının içerisine ilk olarak sıvı yağı koyalım ve ardından oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinimizi de ekleyelim. Bu işlemin arkasından pudra şekerini de kabın içerisine alıp iyice ezelim. Kabımızın içerisinde ezdiğimiz malzemelerinin görünümü krema görünümüne ulaştığında ilk etabı tamamlamış oluruz. Krema halini almış olan malzememizin içerisine unu, vanilyayı ve nişastayı da ekleyip hamuru iyice yoğuruyoruz. Hamurun istenilen kıvama geldiğini anlamanın en kolay yolu, eğer hamur ele yapışmıyor ve kolayca istenilen şekli alıyorsa hamurumuz olmuş demektir. Hazır olmuş olan hamurumuzu şekillendirmeye geçmeden önce, fırın kabımızın içerisine kurabiyelerin yapışmamaları için yağlı kâğıt seriyoruz.

Evet, şimdi hamurlarımızı şekillendirmeye geçebiliriz. Ceviz büyüklüğünde bir hamuru koparıp avcumuzun içerisinde yuvarlıyoruz ve tepsiye bırakıyoruz. Aynı işlemi hamurumuz bitene kadar tekrarlıyoruz ve hamurumuz bittiğinde tepsimizi 200 derecede ısıtılmış fırınımıza yerleştiriyoruz. Un kurabiyesi beyaz renkte olduğu için pişip pişmediğini anlamak oldukça zordur. İşte sizlere bir püf noktası, fırında pişmekte olan kurabiyelerinizin üzerleri hafif pembemsi bir renk aldığında kurabiyeleriniz pişmiş demektir.

Un kurabiyelerini servis edeceğiniz kabın alt yüzüne bir katman oluşturacak şekilde pudra şekeri ile örtün. Pişmiş olan un kurabiyelerimizi fırın kabından çıkartıp hazırlamış olduğumuz servis kabının içerisine sıralayın ve üzerlerini tamamen pudra şekeri ile kaplayın. Bu işlemin başarılı olabilmesi için sık gözenekli bir süzgeçten yardım alabilirsiniz. Un kurabiyenizin görünümünde farklılık istiyorsanız, tavsiyemiz pudra şekeri ektiğiniz kurabiyeleriniz en üst kısımlarına çay kaşığı yardımı ile kakao dökmeniz olacaktır. İşte bu sayede iki renk elde edeceksiniz ve genel görünüm harika olacaktır.

Sizlere ve sevdiklerinize afiyet olsun.
" } ] }