{ "title": "Un Kurabiyesi Cevizli", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/un-kurabiyesi-cevizli.jpg", "date": "21.01.2024 13:38:56", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Un kurabiyesi cevizli, denildiğinde ilk kurduğumuz cümle olsa da yesek olur genelde. Aslında uğraşmaya değecek lezzette kurabiyelerin arasında yer alır, cevizli un kurabiyesi ve benim en sevdiğim kurabiyeler arasında ilk sırada yer almaktadır. Un kurabiyesi cevizli ve tereyağlı yapılınca daha farklı ve mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor. Denemenizi tavsiye ediyorum. Gereken malzemelere ve nasıl yapıldığına bakalım.

Un kurabiyesi cevizli için gereken malzemeler
Un kurabiyesi cevizli nasıl yapılır?

Unumuzu ve kabartma tozunu genişçe bir yoğurma kabına alıyoruz. Başka bir kap içerisinde oda sıcaklığında yumuşatmış olduğumuz tereyağını, yumurta akını toz şekeri ve vanilyayı mikser yardımıyla çırpıyoruz. Çırptığımız bu karışımı un ve kabartma tozunu koyduğumuz yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Kabuklarını temizlediğimiz cevizleri yine robot yardımıyla çok küçük olmayacak şekilde parçalıyoruz. Parçaladığımız cevizleri de hamurumuzun içine alıp cevizleri çok da ezmeden yoğurmaya devam ediyoruz. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve önceden yağlamış olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bir tel süzek yardımıyla pudra şekerini gezdiriyoruz. Artık çayları doldurup afiyetle kurabiyeleri yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }