{ "title": "Un Kurabiyesi Çeşitleri", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/un-kurabiyesi-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 00:31:55", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Un Kurabiyesi Çeşitleri, Un kurabiyesi diğer kurabiye çeşitlerine göre daha çok sevilen ve çok sık yapılan bir kurabiye tarifidir. En sık yapılmasının nedeni ise oldukça pratik ve çok az malzemeden müthiş bir lezzet ortaya çıktığından kaynaklanır. Özellikle de çocukların bayıldığı bir kurabiye çeşididir. Ağızda dağılan tadı yiyen herkesi kendine hayran bırakır.

Pastane Usulü Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeleri
Yapılışı: Pastane kurabiyelerinin o müthiş lezzetinin sırrı kullanılan margarini eriterek uzun bir süre kaynatarak kullanmaktadır. Bu yöntem sayesinde yapmış olduğunuz un kurabiyeler sayesinde artık pastanede yapılan un kurabiyelerden satın almayacaksınız. Başka bir un kurabiyesi tarifini de kullanmayacağınıza yüzde yüz eminim. Gelelim nefis un kurabiyelerini yapmaya bunun için öncelikle margarini eritin ve daha sonra orta ateş üzerinde rengi pembeleşene kadar tam yirmi dakika kadar kaynatın. Daha sonra margarin köpürmeye başladığında yağın yanmaması için ocaktan indirin. Oluşan köpüklerin geçmesi için dinlenmeye bırakın. Kavurmuş olduğunuz margarinin köpüğü dindikten sonra üstüne sıvı yağını ilave edin. Daha sonra bir kap içine vanilyayı, unu kabartmaz tozunu alarak iyice harmanlayın. Daha sonra unu orta kısmını havuz şeklinde açın ve daha önceden yapmış olduğunuz pudra şekerli yağ karışımını içine yavaş, yavaş dökün. Bütün işlemler bittikten sonra da unu iyice yedire, yedire yoğurun. (Hamur oldukça zor toparlanan parça, parça bir hamur oluyor ancak elimize aldığımızda kolaylıkla şekil alacaktır endişelenmeyin) Yoğurduğunuz hamurdan küçük parçalar koparın ve eliniz ile oval şekil verin. Daha sonra üstüne hafif bir şekilde bastırın. Kurabiyelere şekil verme işlemi bittikten sonra yağlamış olduğunuz ya da yağlı kâğıt sermiş olduğunuz tepsi içine dizin. Eğer ister iseniz un kurabiyelerinin üstünü dikkatlice çatal ile çizebilirsiniz. Daha sonra un kurabiyelerini önceden ısıtmış olduğunuz yüz elli derece fırında altı ve üstü kızarmayacak biçimde pişirin. Pişirmiş olduğunuz un kurabiyelerinin dağılmaması için tepsi içerisinde soğumaya bırakın sakın soğumadan almaya çalışmayın yoksa dağılır. Enfes tadı ve kokusu ile yiyen herkesi kendine hayran bırakacaktır. Afiyet Olsun

Margarinsiz Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeleri
Yapılışı: İçinde margarin olmadığından dolayı oldukça hafif bir un kurabiyesi çeşitleri arasındadır. Margarin siz hafif bir kurabiye yapmak istiyor iseniz bu tarif tamda size göre bir tariftir. Margarin siz un kurabiyesini yapmak için öncelikle pudra şekeri ile sıvı yağını karıştırma kabı içine alın. Tahta kaşık kullanarak iyice karıştırın. Daha sonra içine vanilyayı, unu ve kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Ele gelmeyen bir hamur elde edene dek hamuru iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına geldikten sonra dinlenmesi için buzdolabında biraz dinlendirin. İyice dinlenen hamurdan parçalar koparın ve ceviz büyüklüğünde olmasına dikkat edin. Hamurdan kopartmış olduğunuz parçaları mutfak tezgâhına dizin ve üstünü çatal ile çizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Margarin siz un kurabiyeleri piştikten sonra üstüne isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet Olsun
" } ] }