{ "title": "Tereyağlı Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/tereyagli-un-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 02:28:38", "author": "ekin köse", "article": [ { "article": "Tereyağlı Un Kurabiyesi, mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan, tadına bakan herkesin bir daha yemek istediği pasta çeşitlerimizdendir. Hakiki köy tereyağını ve onun yemeklere kattığı lezzeti bilmeyen yoktur. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan ve vücudumuza giren zararlı maddeleri nötr hale getiren tereyağı, iç organları korur ve kardiovaskuler hastalıkları riskini azaltır. Birçok vitamin bakımından zengin olan tereyağı ve değirmen unu ile yapılan tereyağlı un kurabiyesi de sağlığımıza zarar vermeyen, ağzımızı tadını artıran bir kurabiye türüdür. Benim de en sevdiklerim arasında yer alan ve enfes tadı ile ağızlarda dağılan tereyağlı un kurabiyesinin yapılışında hangi malzemelere ihtiyacımız olduğuna ve tereyağlı un kurabiyesinin nasıl yapıldığına hep birlikte göz atalım.

Tereyağlı un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Tereyağlı un kurabiyesi nasıl yapılır?

Önceden yumuşatılmış tereyağımızı bir kabın içine alıp üzerine vanilya, kabartma tozu ve şeker yerine kullanacağımız pudra şekerini ekliyoruz. Bu karışım cıvık bir hal alıncaya kadar yoğuruyoruz. Daha sonra elekten geçirdiğimiz değirmen unumuzu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Karışım kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz. Hamurumuz kıvama geldikten sonra elimize bir parça alıp kopara kopara yuvarlak biçimine getiriyoruz. İsteyenler kurabiye kalıpları kullanıp yararlanabilirler. Fırın tepsimize yağlı kâğıt serip yuvarlak hale getirdiğimiz hamurlarımızı dizelim. Fırınımızı 165 dereceye getirip 15 dakika kadar ısıttıktan sonra tepsimizi fırına veriyoruz. Yaklaşık 20 dakika kadar sonra kurabiyemiz hazır hale gelecektir. Fırına baktığımızda kurabiyemiz pembeleşmeye başlamış ise fırından çıkarma zamanı gelmiş demektir. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri döküp tereyağlı un kurabiyemizi servis edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }