{ "title": "Reçelli Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/recelli-un-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 18:25:38", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Reçelli Un Kurabiyesi, bu kurabiye tarifi gerçekten enfes bir tariftir. Hem ağızda dağılıyor hem de ortasına ya da üstüne koymuş olduğunuz reçel kurabiyenin lezzetine lezzet katıyor. Reçeli ister vişne ister kayısı ister çilek yani ne isterseniz o reçel çeşidini kullanabilirsiniz. Ben bu tarifimde vişne reçeli tercih ettim siz ne isterseniz onu kullanabilirsiniz.

Reçelli Un Kurabiyesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Üzeri için
Reçelli Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bu kurabiye tarifi sayesinde kurabiye yıldızı olacaksınız. Çünkü ikram ettiğiniz herkes bayılacak bu tada hiç şüpheniz olmasın. Bu enfes kurabiyeyi yapmak için öncelikle pudra şekeri ve tereyağını karıştırarak iyice yoğurun. Arta kalan malzemeleri de ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. Yoğurmuş olduğunuz hamurdan tam yumurta büyüklüğünde parçalar koparın bir tepsi içine koyun ve derin dondurucuya koyun. Arta kalan hamuru da buzdolabına koyun. Tam on beş dakika kadar buzdolabında bekletin. Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak üstüne hafif bastırın. Daha sonra yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisi içine aralıklı, aralıklı dizin. Derin dondurucuya koymuş olan bir parça hamuru çıkarın ve içine rendeleyin. Hamurlar üstüne paylaştırın hamurun orta kısmını boş bırakın. Yüz derece fırında tam on beş dakika kadar pişirin. Kurabiye piştikten sonra beş dakika bekletin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra da vişne reçelini kurabiyenin orta kısmına koyun. İster çok yoğun ister çok az koyun size kalmış. Afiyet Olsun
" } ] }