{ "title": "Pastane Usulu Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/pastane-usulu-un-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 06:19:37", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Pastane Usulu Un Kurabiyesi, Kurabiye, Yunancada, Kourabiedes, Arapçada, Qurabiye Türkçede ise Kurabiye olarak geçmektedir, Türkçeye Arapçada Qurabiye olan kelimeden türeyerek giren kurabiye aslında Felemenkçe kökenli bir kelime olup, Felemenkçede çörek manasına gelen koekie (Koekje) kelimesi Amerika'ya göç eden Hollandalılar tarafından İngilizceye kazandırılmıştır. Öyküsü, Aslında 7. Yüzyılda Persler pişirmişler ilk kurabiyeleri. Yani, Hollandalılar tesadüf eseri Modern çağda ve rastlantı sonucu keşfedilmiş yeniden keşfetmişler. Hazırladıkları kek hamurlarını denemek için minik parçalar halinde fırınlayan Hollandalılar, bu içi yumuşak, dışı gevrek tek lokmalık pişmiş hamur parçacıklarına ufak koekje koymuşlar ve kurabiye de bu şekilde dünya mutfağına girmiş olmuş. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanan, ana maddesi un, nişasta, yağ, haşhaş, fındık, fıstık, badem, kakao gibi malzemeler olan bir çeşit aslında bisküvidir. Aynı zamanda çay saati ikramlarıdır. Kurabiyeler, yapımından 3-5 gün sonra bile lezzeti bozulmadan tüketilebilmektedir. Gerçekten de çay saatini renklendirmenin en lezzetli yoludur kurabiyeler. Çeşit bakımından zengin ve çayın vazgeçilmezi olan bu yiyeceğin Pastane Usulü yapılanının tarifi aşağıdaki gibidir.