{ "title": "Pastane İşi Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/pastane-isi-un-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 16:46:15", "author": "furkan soğancı", "article": [ { "article": "
Pastane işi un kurabiyesi, lezzeti ile damaklarda enfes bir tat bırakan, ağızlarda dağılan enfes bir kıvama sahip olan kurabiye tarifidir. Diğer kurabiye tariflerinin yanı sıra içindeki malzemelerin farklılığı ve yapılışındaki püf noktalar ile pastane işine uygun bir tat olarak yapmaktır. Herkesin severek yiyeceği pastane işi un kurabiyesinin tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratik olmasından dolayı çok avantajlı olan tariflerin başında yer almaktadır. Evinize ya da gelecek olan misafirleriniz için hazırlayıp çayın yanında servis edebileceğiniz pastane işi un kurabiyesinin yapılışını beraber inceleyelim;

Pastane işi un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Üzeri için
Pastane işi un kurabiyesi nasıl yapılır?

Öncelikle tereyağını geniş bir kabın içerisine alarak yumuşak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Daha sonra pudra şekerini yavaş yavaş yağa ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ardından sıvı yağı da bu hamurun içine ekleyin ve pudra şekerini yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin. En son olarak kabartma tozunu da kurabiye hamurunuzun içine ekleyerek kulak memesi kıvamını alıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Ardından bir köşede dinlenmeye bıraktığınız hamur beklerken bir fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. Kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde bir parça alarak istediğiniz gibi şekil verin. Tüm hamurlara şekil verdikten sonra fırın tepsisi içinde yağlı kâğıdın üzerine dizerek fırına koyun. Daha önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirin. Tüm işlemler bittikten sonra kurabiyeleri fırından çıkarın ve bir köşede soğumaya bırakın. Daha sonra bir miktar pudra şekerini eleyerek kurabiyelerin üzerine serpin ve servis edin. İşte yemeye doyamayacağınız hem göze hem damağa hitap eden pastane işi un kurabiyesi tarifi bu şekilde yapılmaktadır. Sizde hemen deneyerek menünüzü daha zengin ve lezzet deposu bir hale getirin.

Afiyet olsun.
" } ] }