{ "title": "Nişastalı Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/nisastali-un-kurabiyesi.jpg", "date": "18.01.2024 23:41:32", "author": "Ruzi", "article": [ { "article": "
Nişastalı un kurabiyesi, beş çaylarında, gün ve misafir ikramlarında çokça yapılan bir kurabiye türüdür. Hazırlanması ve yapımı oldukça kolay olan bu kurabiye tarifi lezzet olarak da çok sevilen aranan kurabiyedir. İçerisinde nişasta kullanılması ile daha gevrek ve ağıda dağılan bir kurabiye olmuştur.

Nişastalı Un Kurabiyesi Malzemeleri
Nişastalı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Tereyağ veya margarin hangisini kullanacak isek onu daha önceden buzdolabından çıkartıp yumuşaması için oda sıcaklığında bekletiyoruz. Geniş bir yoğurma kabına yumuşamış tereyağı ile pudra şekeri koyulur ve krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Krema kıvamına gelince sıvı yağ eklenip onu da iyice karıştırmalıyız.

Ayrı bir kabın içerisine unu elenir. Mısır nişastası ve vanilya hazırlanan yağlı sıvı karışıma ilave edilir. Daha sonra azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlarız. Hamurun kıvamına göre un ilavesi yapılabilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edince üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletilir. Bir saat sonra hamur buzdolabından çıkartılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.

Fırın tepsisinin üzerine yağlı pişirme kâğıdı serilir. Nişastalı kurabiye hamurundan kopartılan parçalar el ile yuvarlanıp tepsiye aralıklı olarak dizilir. Daha sonra üzerine çatal ile bastırıp iz çıkartarak farklı bir görünüm elde edebiliriz. Kurabiye kalıpları kullanarak da farklı şekillerde yapılabilir. Nişastalı un kurabiyelerinin hepsini aynı şekilde hazırladıktan sonra daha önceden ısıtılmış fırına koyulur. 180 derece sıcaklıktaki fırında yaklaşık 15-20 dakika gibi bir sürede pişer. Kurabiyeler sık sık kontrol edilmeli, üzeri kızarmadan beyaz renkte olmalıdır.

Nişastalı un kurabiyeleri fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }