{ "title": "Muzlu Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/muzlu-un-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 20:47:08", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Muzlu un kurabiyesi, kurabiye hafif pasta türlerinden biridir. Şerbetli ya da çikolata soslu olan kurabiyelere göre çok daha hafiftir. Çay ve kahve yanlarına çok yakışan bu lezzet bir de muzlu yapılınca ayrı bir lezzetli oluyor. Hemen her pasta türüne yakışan muz kurabiye içerisinde de oldukça lezzetli oluyor. Hafif ve lezzetli olan bu kurabiye türünü akşam beş çaylarında öğlen yapılan gün ve partilerde doğum günlerinde sıklıkla yapabilirsiniz. Sevilen bu tarifi kısa süre de yapabilirsiniz. Ani gelen misafirlerinize bir yandan çayı demlerinde bir yandan kurabiyenizi hazırlayıp fırına atabilir ve çay demlenene kadar kurabiyeyi pişirebilirsiniz. Şimdi bu lezzetli kurabiye tarifine bakalım.

Muzlu un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Muzlu un kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiyenin yapımı için derin bir kaba yoğurt margarin pudra şekeri alınır ve yoğrulur. Ardından diğer malzemeler eklenir. Un miktarını ayarlarken kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmeye çalışın. Hamur istenilen kıvama gelince bir kenara alın ve dinlenmeye bırakın. Bu esnada muz kabukları soyulur ve muzlar halka şekilde dilimlenerek bir tabağa alınır. Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve el ile hafif açılır. İçerisine bir dilim muz konulur ve kenarda kalan hamur içe doğru kıvrılır. El ile hafif yuvarlanarak yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm kurabiyeler hazırlanınca yüz seksen derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartılır ve ardından fırından alınır. Soğuyunca servis edilir. İsteğe göre üzeri benmari usulü eritilmiş çikolata ile süslenir.

Afiyet olsun.
" } ] }