{ "title": "Limonlu Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/limonlu-un-kurabiyesi.jpg", "date": "22.01.2024 00:41:43", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Limonlu Un Kurabiyesi, un kurabiyesi beş çaylarında, gün ve misafir ikramlarında sıkça yapılan bir kurabiye türüdür. Limonun nefis aroması un kurabiyesine ferahlatıcı bir lezzet katar. Özellikle yaz aylarında limonata eşliğinde de servis edilebilir. İçerisinde nişasta kullanılması un kurabiyesinin daha gevrek ve ağızda dağılan bir tat oluşturmasına yardımcı olur. Hazırlanması ve yapımı oldukça kolaydır. Kısa sürede pişirilir. Bilindik kurabiyelerde olduğu un kurabiyelerinin de hamurunu hazırlarken kıvamına dikkat edilmelidir. Ayrıca un kurabiyesi yaparken kullanılan margarinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterilmelidir. Un kurabiyesi diğer kurabiyelere kıyasla daha uzun süre muhafaza edilebilir. Bunun için metal kutu veya cam kavanozlar tercih edilebilir.

Limonlu Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeleri
Limon Aroması için
Üzeri için
Limonlu Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Limonlu un kurabiyesi tarifi için öncelikli olarak limon aroması hazırlanır. Bunun için bir adet limonun kabuğu rendenin ince tarafıyla rendelenir ve küçük bir kâseye alınır. Üzerine şeker serpilerek limon kabuğu rendesi iyice yoğrulur. Üzerine limon suyu da ilave edilerek iyice karıştırılır. Diğer bir yandan un kurabiyesi için hamur tutulur. Derin bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve pudra şekeri krema kıvamına gelinceye mikser ile çırpılır. Krema kıvamına getirme işlemi kurabiyelerin gevrek olması için oldukça önemlidir. Margarin iyice eriyince içerisine sıvı yağ ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Elenmiş un ve nişasta karıştırma kabına alınarak mikser kullanımı bırakılır. Bundan sonraki işlemlere elle yoğrularak devam edilir. Daha sonra hamura vanilya ve limon aroması ilave edilerek tekrar yoğrulur. Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Bu kıvamı yakalayana kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hamur yoğrulduktan sonra 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletilmelidir. Daha sonra hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar koparılarak iki elin parmaklarıyla rulo şekline yuvarlanır. Bıçakla verev şeklinde kesilir. Tercihe göre istenilen şekillerde de kesilebilir. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Kesilen parçalar yağlı kâğıdın üzerine dizilir. Limonlu un kurabiyesi önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15-17 dakika pişirilir. Un kurabiyesi kısa sürede piştiği için fırının derecesi çok yüksek olmamalıdır. Un kurabiyesi soğudukça kıvam aldığı için sertleşmeden fırından çıkartılmalıdır. Bu pişirme işlemi sırasında kurabiyelerin rengi beyaz kalmalıdır. Fırından çıkarılan limonlu un kurabiyesi sıcakken üzerine pudra şekeri serpilerek servis tabağına alınır. Tercihe göre sıcak olarak ya da ılındıktan sonra sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }