{ "title": "Kepekli Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/kepekli-un-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 05:56:40", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Kepekli un kurabiyesi, çoğumuza yabancı gelebilir. Sonuçta kurabiye deyince aklımıza bol yağlı yumuşak ağızda dağılan kurabiyeler gelir. Bu kurabiye çay la ya da süt ile çok güzel oluyor. Bu kurabiyeyi kuru meyveler de koyarak lezzetine lezzet katabilirsiniz. Bu kurabiyeyi bir kere denediğinizde bir daha vazgeçemediğiniz lezzetler arası da yer alacaktır. Kepekli un kurabiyesi aynı zamanda kalorisi düşük bir atıştırmalık olduğundan kilo sorunu yaşayanlar için de mükemmel bir kurabiye tarifi olacaktır. İsterseniz daha fazla bekletmeden kepekli un kurabiyesi tarifine geçelim.

Kepekli un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Kepekli un kurabiyesi nasıl yapılır?

Öncelikle bir yoğurma kabı alın ve oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini veya tereyağını içine alın. Daha sonra üzerine şekeri ilave edin. Daha sonra ise kalan malzemeleri sırasıyla koyun. Ancak yumurtayı koyarken akı ile sarısını ayırın. Çünkü yumurtanın sarısını içine akını ise üzerine koyacaksınız. Kepekli un kurabiyesinin hamuru gerektiği kıvama gelinceye kadar un ilave edebilirsiniz. Yeteri kadar un koyduysanız ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde küçük küçük parçalar koparıp önce yumurta akıma daha sonra ise dövülmüş ceviz içine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizin. Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın. Kepekli un kurabiyesinin hamuru bittikten sonra önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin. Kepekli un kurabiyeniz hazır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
" } ] }