{ "title": "Islak Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/islak-un-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 06:13:51", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Islak un kurabiyesi: hafif bir tada sahip olan oldukça lezzetli bir kurabiye çeşididir. Oldukça pratik ve kolay yapılan zaman almayan bir kurabiyedir. Çocukların severek yediği ıslak un kurabiyesinin hijyenik bir ortamda yapılması çok önemlidir. Sizde birazdan tarifini vereceğimiz ıslak un kurabiyesini evde yaptığınız için gönül rahatlığıyla konuklarınıza sunum yapabilirsiniz. Kendi mutfağınızda kendi ellerinizle yapmanız \"içinde ne var acaba\" soruları olmadan ailenize, eşinize, dostlarınıza ve en önemlisi çocuklarınıza rahatlıkla sunum yapmanıza fayda sağlayacaktır. Akşam çaylarında veya öğlen arası atıştırmalık olarak sevilen bir kurabiyedir. Misafir alımlarında, komşu oturmalarında, arkadaş oturmalarında ve daha birçok toplantıda ikram olarak sunulabilecek ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Sizde ıslak un kurabiyesi lezzetiyle sevdiklerinizi buluşturmak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Islak un kurabiyesi için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Islak un kurabiyesi nasıl yapılır?

Öncelikle kurabiyeyi ıslatmak için şerbetini yapalım. Küçük bir tencere içerisine bir miktar su koyalım ve içine şekeri ilave edelim. Suyu kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişen şerbetin altını kapatabilirsiniz. Şerbeti ocağın üzerine koyduktan sonra sizde kurabiye yapımına başlayabilirsiniz. Derin bir kap içerisine öncelikle yumurtayı kırın ve mikserle iyice çırpın. Sonrasında çırpılan yumurta içerisine yağı ve şekeri de ilave ederek yaklaşık 5 dakika kadar çırpmaya devam edin. Yumurta, şeker ve yağ çırpıldıktan sonra kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek 1-2 kere karıştırın. Sonrasında unu ekleyerek hamura kıvam verin. Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar un koyabilirsiniz. Hamur kulak memesi kıvamına gelince un katımını durdurun. Hamuru iyice yoğurduktan sonra fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine sıvı yağ koyun ve elinizle iyice yayın. Hamurdan elma kadar küçük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Elinizle yuvarladığınız hamuru biraz baskı yaparak yassı bir hale getirip fırın tepsisine tek tek dizin. Hamur bitince tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürün. Kurabiyeler çatlayınca bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin. Kurabiyelerin yaklaşık 20 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Artık fırını kapatıp tepsiyi fırından çıkarın. Önceden hazırlanıp soğutulmuş şerbeti kurabiyenin üzerine kaşıkla gezdirin ve tabaklara alın. Artık servis yapabilirsiniz. Islak un kurabiyesi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }