{ "title": "İki Renkli Un Kurabiyesi Tarifi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/iki-renkli-un-kurabiyesi-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 04:08:56", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "İki Renkli Un Kurabiyesi Tarifi, bu tarifte kurabiye hamuru hazırlandıktan sonra ikiye bölünür. Yarısına kakao eklenerek koyu renkli hamur elde edilir. Diğer yarısına ise herhangi bir aroma ya da renk katıcı eklenmeden açık renkli hamur olarak kullanılır. Yapımı zahmetli gibi gözükse de aslında çok kolaydır. İki renkli hamurun avantajları kullanılarak istenilen şekillerde un kurabiyesi hazırlanabilir. Biz bu tarifimizde çiçek desenli un kurabiyesi yapacağız. Un kurabiyesi hemen her evin mutfağında pişirilir. Alışılmış un kurabiyesinden sıkılanlar için oldukça değişik bir tariftir. İki renkli un kurabiyesi özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. İster çayın yanında ister kahvenin yanında servis edilebilir. Hem göze hem de mideye hoş gelen bu kurabiyeler misafirlere de rahatlıkla sunulabilir.

İki Renkli Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeleri
İki Renkli Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

İki renkli un kurabiyesi tarifinde kurabiye hamuru için derin bir kâse tercih edilmelidir. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve pudra şekeri kâseye ilave edilerek akışkan bir kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır. Margarinin akışkan kıvamına getirilmesi kurabiyelerin gevrek olması ve üzerinin çatlamaması için oldukça önemlidir. Margarin iyice eriyince içerisine sıvı yağ ilave edilerek mikser ile çırpma işlemine devam edilir. Elenmiş un ve buğday nişastası karıştırma kabına eklenerek mikser kullanımı bırakılır. Bundan sonraki aşamalarda çırpma yerine yoğurma işlemi yapılmalıdır. Son olarak hamura vanilya da ilave edilerek yoğurma işlemine devam edilir. Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olduğunda yoğurma işlemi bırakılır. Hamur iki eşit parçaya bölünür. Yarısına kakao ilave edilerek yeniden yoğrulur. Böylece iki farklı renkte kurabiye hamurları elde edilmiş olur. Açık renk hamurlar ceviz büyüklüğünde koyu renkli hamurlar ise fındık büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her biri avuç içinde yoğrularak top şekline getirilir. Açık renkli hamurların üzeri hafifçe bastırılarak daha yassı olarak şekillendirilir. Koyu renkli hamurlar etrafına yapışık şekilde dizilerek un kurabiyesi hamurlarına çiçek şekli verilir.

Tüm hamur parçaları için aynı işlem uygulanır. İki renkli un kurabiyesinin pişirileceği fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Hazırlanan hamurlar yağlı kâğıdın üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 14-15 dakika kadar pişirilir. Un kurabiyesi kısa sürede piştiği için fırının derecesi çok yüksek olmamalıdır. Yüksek ısıda pişirildiğinde kurabiyenin içi çiğ kalır. O nedenle düşük ısıda pişirilmesi tavsiye edilir. Ayrıca her çeşit un kurabiyesi soğudukça kıvam bulduğu için kurabiyeler arada kontrol edilerek sertleşmeden mutlaka fırından çıkartılmalıdır. Pişirme işlemi boyunca kurabiyelerin rengi beyaz kalacaktır. O nedenle kurabiyeleri pişmedi olarak algılayıp uzun süre fırında bekletmemek gerekir. Fırından çıkarılan iki renkli un kurabiyesi içini çekmesi için oda sıcaklığında bir müddet bekletilir. Daha sonra servis tabağına alınarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }