{ "title": "Gerçek Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/gercek-un-kurabiyesi.jpg", "date": "21.01.2024 01:04:28", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Gerçek un kurabiyesi, gerçekten ağızda dağılan pastane de yediğimiz un kurabiyesi tadında müthiş bir lezzettir. Bu kaçıncı pastane kurabiyesi diye denemem bilmiyorum. İnşallah bu denemem istediğim gibi olur, sonuçsuz kalmaz diye düşünüyordum. Çok şükür sonunda aradığım lezzetteki tarife ulaştım. Daha önce yaptığım un kurabiyesi tariflerim de güzeldi yiyen herkes çok beğeniyordu ana hep bir şeyler eksikti yani içime sinmeyen bir şeyler vardı hazır sayılanlar gibi olmuyordu. Yalnızca üç malzeme ile yapacağım bu un kurabiyesini zannetmiyorum bence beğenmeyen çıkmaz ama vereceğim püf noktalarını alıp tarifte uygulamayı sakın eksik etmeyin. Gerçek un kurabiyesi böyle olur diyeceksiniz eminim. Sizin de benim gibi favori tariflerinizden olacak ben zaten bu yüzden gerçek un kurabiyesi koydum adını. Aslında bu tarifi yiyenler ve bende dahil bu gerçek un kurabiyesi tarifini verip vermemek konusunda kararsız kaldım bize özel olsun mu diye düşünmedim değil hani. Umarım gerçek un kurabiyesi tarifini denediğinizde değer verdiğim ilgiyi görür umarım benim de yüzümü kara çıkartmaz inşallah işte tarifin.

Gerçek un kurabiyesi için gerekli olan malzemeler
Gerçek un kurabiyesi yapılışı ve nasıl yapılır?

Gerçek un kurabiyesi tarifi gerçekten çok basit bir örnek aslında ama bir gün önceden yapılması gereken bir işlemi var ve bu işlem gerçekten çok önemli o kadar önemli ki olmazsa olmazı bu kurabiyenin yoksa istediğimiz gibi olmayabilir. Gerçek un kurabiyesi tarifinde pastane tadı yakalamak istiyorsanız lütfen bu püf noktasını kaçırmayın. Bir gün öncesinden yapılacak işlem margarini ocakta eritin ve sadece eritin ama yapmayın. Sonra erittiğiniz margarini buzdolabına kaldırın ve soğumasını bekleyin. Ertesi gün margarin tekrar donmuş olacaktır. Kenarından bir delik açın ve içindeki suyu dökün. Yaklaşık olarak 1 çay bardağı kadar su çıkacaktır içinden. Pastanelerde gerçek un kurabiyesini yaparken yağın içinde bulunan suyu kullanmayıp çıkarıp yaparlarmış. Ama tabi ki bu püf noktasını sır gibi saklıyorlar. Ama üzgünüm biz öğrendik. Yağın suyunu aldıktan sonra yağı yoğurma kabına alın üzerine pudra şekerini koyul yavaş yavaş yedirin içine yavaş yavaş ilave ederek bir hamur elde edin. Göreceksiniz hamurumuz diğer kurabiye hamurlarından biraz farklı olacaktır. Elimizin içinde sıkıştırma yaparak istediğiniz şekli verebilirsiniz. Gerçek un kurabiyesinin hamuru süngerimsi bir dokuya sahip olacak.

Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizin ortasında veya tezgâhın üzerine yuvarlayın ve sonra bir çatal yardımıyla dikkatlice üzerine çizik atalım ve üçe bölelim ardından yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yalnız pişirirken de yapmanız gereken şeyler var. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin ve sonra fırının kapağını açın ve açık olarak 5 dakika kadar daha pişirin. Açık derken tamamen değil sadece yarım diyelim. Bunun amacı üzerinin kızarmadan içinin pişmesini sağlamaktadır. Sonra tekrar fırının kapağını kapatın ve 5 dakika kadar daha pişirin ve fırını kapatın ve kapağını yarım açarak bu şekilde soğumasını bekleyin. Piştikten sonra yeteri kadar soğuyan gerçek un kurabiyesinin üzerine çay süzgeci yardımıyla pudra şekeri serperek servis tabağına alın. Gerçek un kurabiyesi tarifi hazır. Böyle inşallah yeteri kadar detaylı olmuştur. Gerçekten kolay bir kurabiyedir gözünüzü korkutmasın. Yanına bir bardak çay la servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.
" } ] }