{ "title": "Elmalı Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/elmali-un-kurabiyesi(1).jpg", "date": "22.01.2024 00:55:19", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Elmalı un kurabiyesi, Kurabiye çeşitleri arasında en çok bilinen kurabiyelerden biridir. Elmanın tadı ile bütünleşmesi un kurabiyesine çok farklı bir tat kazandırmıştır. Herkes tarafından kısa sürede sevilmiş ve benimsenmiştir. Elmalı kurabiye bayatlamaması ve buzlukta uzun süre saklanabilmesi ile de ayrı bir özellik taşır. Marifetli ev hanımları elmalı un kurabiyesi yaparken fazla malzemeyle yapıp bir kısmını buzluğa kaldırarak ani misafir gelmesine karşı tedbir alırlar. Bu anlamda da elmalı kurabiye hemen hemen her misafir alımında ve her özel günde servis tabaklarında yer alan kurabiye çeşitleri arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Özellikle çocuklar tarafından oldukça sevilmektedir. Sizde bu lezzeti henüz denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. İşte elmalı ünlü kurabiyenin tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Elmalı un kurabiyesi için gerekli olan malzemeler
Elmalı un kurabiyesi nasıl yapılır?

Öncelikle elmalı un kurabiyesinin harcını yapalım. Elmaları soyarak rendeleyin. Rendelenmiş elma içerisine toz şekeri ilave edin. Orta boy bir tava içerisine rendelenen elma ve şeker karışımını koyarak kısık ateşte pişirin. Pişen elma ve şekerin içine dövülmüş cevizi ilave ederek karıştırın. Sonrasında tarçını ilave edin. Pişen elmayı, içerisine katılan tarçın ve dövülmüş ceviz sonrasında soğumaya bırakın. Hazırlanan harç soğurken bizde artık un kurabiyesi hazırlamaya geçebiliriz. Oda sıcaklığındaki margarini derin bir kab içerisine alın ve pudra şekerini margarin içine ilave edin. Sonrasında unu da ilave ederek iyice yoğurun. Yumurtayı hamurun içine kırın ve yoğurtla birlikte hamura ekleyin. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı da hamura ilave ederek iyice yoğurmaya devam edin. Hamur ele yapışmayacak kıvamda değilse biraz daha un katabilirsiniz. Hamur kulak memesi kıvamı alınca daha fazla un katmayın. Sonrasında hamuru temiz tezgâh üzerine ya da düz bir zemine alarak merdane ile açın. Bardak yardımı ile hamurlarda dairesel yuvarlaklar çıkarın. Önceden yapılmış ve artık soğumuş olan harcı kesilen yuvarlak hamurların içine parça parça koyun ve hamurları kapatın. Fırın tepsisinin dibini çok az bir miktar yağla yağlayarak kurabiyelerin tepsiye yapışmasını engelleyebilirsiniz. Harçları içine koyulan kurabiyeleri dibi yağlanmış tepsiye tek tek dizin. Önceden 180 derecelik ısıtılmış fırına sürün ve yaklaşık 20-25 dakika fırında pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra fırını kapatın ve her bir kurabiye üzerine pudra şekeri serpiştirin. Artık tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Elmalı un kurabiyesi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }