{ "title": "Damla Çikolatalı Un Kurabiyesi Tarifi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/damla-cikolatali-un-kurabiyesi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 15:53:42", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Damla Çikolatalı Un Kurabiyesi Tarifi, un kurabiyesi nişasta kullanılarak hazırlanan bir kurabiyedir. Gevrek ve ağızda dağılan bir tata sahip olması içerisindeki nişastadan kaynaklanır. Yediden yetmişe herkesin özellikle de çocukların severek yediği kurabiyelerin başında gelir. Damla çikolata un kurabiyesinin lezzetine lezzet katar. İçeriğinde çikolata bulunduğu için diğer kurabiyelere göre daha lezzetli ve iştah kabartıcıdır. Ayrıca bu kurabiye kolay bayatlamaz. Uzun süre taze kalır. Ağzı kapalı bir şekilde cam kavanozlarda rahatlıkla muhafaza edilebilir. Bu sayede aniden gelen misafirler için ev sahiplerine büyük bir avantaj sağlar. Çayın yanına çok yakışır. O nedenle hanımlar arkadaş toplantılarında ya da günlerde sıklıkla tercih eder. Pratik bir yapımı vardır. Herkes tarafından kısa sürede kolaylıkla hazırlanabilir.

Damla Çikolatalı Un Kurabiyesi Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Damla Çikolatalı Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Damla çikolatalı un kurabiyesi tarifi için derin bir karıştırma kabı tercih edilebilir. Bunun için daha önceden oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve pudra şekeri krema gibi bir kıvam buluncaya kadar mikser ile çırpılır. Un kurabiyesinin gevrek olması için pudra şekeri ile margarini karıştırma işlemi oldukça önemlidir. O nedenle mikserin yüksek devri kullanılmalıdır. Margarin iyice eriyince karışımın içerisine bu sefer sıvı yağ ilave edilir. Elenmiş un ve nişasta karıştırma kabına eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır. Bundan sonraki işlemler için mikser kullanılmamalıdır. Daha sonra hamura vanilya ve damla çikolatası ilave edilerek tekrar yoğrulur. Kurabiye hamuru kulak memesi kıvamında olmalıdır. Bu kıvamı yakalayana kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hamur yoğrulma işlemi sonrası en az 10-15 dakika kadar buzdolabında dinlendirilmelidir. Buzdolabından çıkarılan un kurabiyesi hamurundan portakal büyüklüğünde parçalar koparılır. Hamur parçaları düz bir zeminde avuç içleriyle rulo şekline yuvarlanır. Daha sonra bıçak yardımıyla istenilen büyüklüklerde ve şekillerde kesilir. Tercihe göre hamur parçalarından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak standart kurabiyelerde olduğu gibi avuç içinde yuvarlanır. Kurabiyelerin pişirileceği fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serilir. Kurabiyeler belirli aralıklarla yağlı kâğıdın üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-16 dakika kadar pişirilir. Un kurabiyesi kısa sürede piştiği için fırının derecesi çok yüksek olmamalıdır. Aksi takdirde kurabiyelerin dışı pişer fakat içi pişmez. Un kurabiyesi soğudukça kıvam aldığı için kontrol edilerek kurabiyeler sertleşmeden fırından çıkartılmalıdır. Pişirme işlemi boyunca kurabiyelerin rengi beyaz kalmalıdır. Fırından çıkarılan kurabiyeler oda sıcaklığında bir müddet bekletilmelidir. Servis tabağına alınan damla çikolatalı un kurabiyesi tercihe göre sıcak olarak ya da ılındıktan sonra sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }