{ "title": "Buğday Nişastalı Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/bugday-nisastali-un-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 18:09:32", "author": "Sedatiryakioğlu", "article": [ { "article": "Buğday Nişastalı Un Kurabiyesi, Ağızda dağılan oldukça hafif çay sohbetlerinde sıkça tercih edilen enfes bir kurabiyedir. Çok hassas hemen dağılabilen, piştikten sonra dikkatli bir şekilde, muhafaza etmek gerekir. Kısa sürede hazırlanabilen yedikçe yedirten içindeki malzemeler ise her evin mutfağında kolayca temin edilebilen çat kapı gelen misafir için çay, kahve yanına yakışan bir kurabiyedir.

Buğday Nişastalı Un Kurabiyesi Malzemeleri
Buğday Nişastalı Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Hamur hazırlayacağınız kap içerisinde bütün malzemeleri sıra ile ekleyin öncelikle yumurta, pudra şekeri, margarin, sıvı yağ, buğday nişastası, un ekleyerek yoğurmaya başlayın sonra vanilya ile kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun istenilen kıvama geldiğinde ise ceviz büyüklüğünde parçalar halinde koparıp şekillendirin yağlı kâğıt serili tepsi içine yerleştirin aralıklar ile çünkü pişme esnasın da kabarıp birbirine yapışmaması lazım kurabiyelerin 180 derecelik fırında ortalama 15-20 dakikada pişecektir. Pembeleşince fırından alabilirsiniz. Hafif soğuyunca servis ediniz bir öneri tarçın veya pudra şekeri ile sunum yapabilirsiniz üzerine dökerek veya ince bir çay süzgeci yardımı ile eleme yapın kurabiyelerin üzerine lezzet ve farklı bir aroma katacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }