{ "title": "Beyaz Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/beyaz-un-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 09:19:42", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Beyaz Un Kurabiyesi, Un kurabiyesi yapmak biraz incelik isteyen bir iştir. Pudra şekerini kurabiye tamamen soğuduktan sonra ilave edin. Kullanacağınız unu mutlaka eleyerek kullanmalısınız. Kullanacağınız un mutlaka yüksek kaliteli olsun. Hamurla çok fazla oynamayın nerede ise tek seferde yoğurun. Eğer çok aceleniz var ise yoğurmuş olduğunuz hamuru buzdolabına koyabilirsiniz. Hamuru buzdolabında bekletmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Beyaz un kurabiyesi yapmada hamurun soğumuş olması oldukça önemli olan bir kuraldır. Hamur yumuşak kıvamda olmalıdır. Unu eler iken oldukça dikkatli olun unun tamamını da elemek zorunda kalmayabilirsiniz. Margarin olarak da mutlaka biskin yağ kullanmanız gerekir çünkü bu yağların içinde su yoktur. Bu sebepten dolayı poğaçalar, kurabiyelere çok daha lezzetli oluyor. Biskin yağı tüm marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Biskin yağ yerine vita yağda kullanabilirsiniz.