{ "title": "Beyaz Un Kurabiyesi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/beyaz-un-kurabiyesi.jpg", "date": "20.01.2024 09:19:42", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Beyaz Un Kurabiyesi, Un kurabiyesi yapmak biraz incelik isteyen bir iştir. Pudra şekerini kurabiye tamamen soğuduktan sonra ilave edin. Kullanacağınız unu mutlaka eleyerek kullanmalısınız. Kullanacağınız un mutlaka yüksek kaliteli olsun. Hamurla çok fazla oynamayın nerede ise tek seferde yoğurun. Eğer çok aceleniz var ise yoğurmuş olduğunuz hamuru buzdolabına koyabilirsiniz. Hamuru buzdolabında bekletmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Beyaz un kurabiyesi yapmada hamurun soğumuş olması oldukça önemli olan bir kuraldır. Hamur yumuşak kıvamda olmalıdır. Unu eler iken oldukça dikkatli olun unun tamamını da elemek zorunda kalmayabilirsiniz. Margarin olarak da mutlaka biskin yağ kullanmanız gerekir çünkü bu yağların içinde su yoktur. Bu sebepten dolayı poğaçalar, kurabiyelere çok daha lezzetli oluyor. Biskin yağı tüm marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Biskin yağ yerine vita yağda kullanabilirsiniz.

Beyaz Un Kurabiyesi İçin Gerekli Malzemeleri
Beyaz Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bu enfes kurabiyeyi yapmak için öncelikle pudra şekeri, margarin ve vanilyayı krema haline gelinceye kadar mikser kullanarak iyice karıştırın. Daha sonra un ile nişastayı da ilave edin. Hamur ile çok oynamadan sadece tek seferde çok hızlı bir şekilde hamuru yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz hamuru folyo kağıdına sarın ve buzdolabında en az yarım saat kadar dinlendirin. Hamurun dinlenme süresi dolduktan sonra hamuru buzdolabından alın. Hamura şekil vermeye başladığınızda hamurun dağıldığını görecekseniz bu durum sizi endişelendirmesin. Yoğurmuş olduğunuz hamuru dörde bölün ve avucunuzun içinde hamuru toplayın ve bir tahta masa üstünde hamuru kalın bir çubuk biçiminde yuvarlayın. Bir çatal kullanarak hamuru baştan son kısmına kadar çizin. Beşer santimetre aralıklar ile bıçakla kesin ve yağlı kâğıt sermiş olduğunuz tepsi içine dizin. Eğer bu şekli vermekte güçlük çeker iseniz ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinizde yuvarlayın. Bu şekil diğer şekle göre daha az zamanınızı alacaktır. Ama her ikisi de zaten harika bir tat oluyor. Kurabiyeler hazır. Önceden ısıtmış olduğunuz 150 derece fırında alt kısımları pişip üst kısımları kremsi bir renk alana kadar pişirin. Tam yirmi dakika yeterli olur.

Afiyet Olsun.
" } ] }