{ "title": "Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi", "image": "https://www.unkurabiyesi.gen.tr/images/agizda-dagilan-un-kurabiyesi-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 13:02:26", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi, bu kurabiye gerçekten mükemmel lezzette olan kıtır kıtır insanın ağzında ısırdığında dağılan bir kurabiye çeşididir. Çoğunlukla pastaneden satın aldığımız ağızda dağılan un kurabiyesini artık evinizde istediğiniz zaman yapmak mümkündür. Bu tarif ile hazırlanan un kurabiyesi aynı pastanede hazırlanan un kurabiyesi gibidir. Aslında un kurabiyesinin ağızda dağılmasını sağlayan içerisinde kullanılan buğday nişastası ve sıvı yağ ile kolaylıkla elde edilmektedir. Buradaki püf nokta kurabiyenin malzemelerini karıştıktan sonra içerisine unu azar azar diğer malzemeye ilave edilmesidir. Eğer unu birden dökerseniz diğer malzemelere yedirmeniz biraz zor olabilir. Bu nedenle yavaşça eklemek ve kararında tam kulak memesi kıvamında hamurun yapılması için çok faydalıdır. Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi, yapılışı oldukça basit ve pratiktir. Ancak başka bir püf noktası da önceden ısıtılan fırında pişirilmesidir. Eğer fırın ısınmadan un kurabiyesi içine konur ise fırın ısınana kadar kurabiye hamurunda dağılmalar olur ve verdiğiniz şekli kolaylıkla bozulabilir. Ayrıca fırından çıkan un kurabiyesi ilk etapta yumuşak bir halde dolduğu için tepsiden alınırsa dağılabilir. Bu nedenle fırından çıkarılan un kurabiyesi mutlaka tepside soğuma işlemine tabi tutulduktan sonra başka bir tabağın içine alınmalıdır. Kısacası bu püf noktalara dikkat edildiği taktirde sizde evinizde istediğiniz zaman ağızda dağılan un kurabiyesini çok basit bir şekilde yapabilirsiniz. Bu nefis lezzeti çocuklarınıza, arkadaşlarınıza hazırlayarak onların beğenisini kazanabilirsiniz. Hatta beş çayının yanında ağızda dağılan un kurabiyesi en iyi seçimlerden birisidir. Arkadaşlarınız ile hoş sohbet ederken hazırladığınız çayın yanında ağzınızı tatlandırmak için nefis lezzetteki un kurabiyesi tüketebilirsiniz. Özellikle hanımlar arkadaşları ile toplandığında ve altın günleri yapıldığı zaman tatlı kurabiye seçimi olarak ağızda dağılan kurabiyeyi tercih edebilirsiniz. Kurabiye çocukların en çok sevdiği ve sütün yanında besleyici bir öneme sahip olmaktadır. Ayrıca içine ilave edilen malzemeler ile besin değeri oldukça yüksektir.

Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Derin yoğurma kabının içine tereyağını, buğday nişastasını, sıvı yağı, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Daha sonra kurabiye hamurunun içine azar azar un ilave ederek yoğuralım. Kurabiyenin hamuru kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde bir hamur hazırlayalım. Ardından kurabiye hamurundan elma büyüklüğünde parça koparalım, daha sonra mutfak tezgâhının üzerinde hamuru rulo haline getirelim. Elimiz ile üzerine hafifçe bastırarak yassı şekil verelim. Bu arada kurabiyenin boyutu ve kalınlığını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Çatal kullanarak yassı olan kurabiye hamurunun üzerini çizelim verev şeklinde keserek baklava dilimi halini almasını sağlayalım. Şekillendirdiğimiz un kurabiyesini yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılmış fırında üzeri kızartılmadan pişirelim. Fırından aldığımız un kurabiyesini tepsinin içerisinde soğuması için bırakalım. Ağızda dağılan un kurabiyesi soğuduktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine pudra şekeri serpelim. Ardından mükemmel lezzetteki ağızda dağılan un kurabiyesi servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }